Powered By Blogger

marți, 20 decembrie 2011

NOROCUL DE IMPRUMUT ? DE CARE AI PARTE?


Corp mesaj

Din lipsa de timp iti voi raspunde doar la acest email si mai pe scurt. La celelalte, fie necesita crearea unui cont google, lucru ce nu il voi face inca, fie necesita mai multa atentie si, deci, implicit, timp.
Referitor la "noroc" probabil ca stii retinerea mea fata de acest concept. In conceptia mea, norocul induce ideea de pleasca, nimereala, ceva la discretia hazardului, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca Noroc este acelasi cu Moloh. In acest sens iata ce ne spune batranul intelept, parintele Cleopa: 
"...Moloh, zeul fericirii, la romani, la sumerieni si la cartaginezi. Cum era acest zeu Moloh sau noroc, cum ii zicem astazi ? Ii purta statuia intr-o caruta cu doua roti, facuta din arama sau din argint. In spatele zeului Noroc avea un cuptor de arama si in fata lui o tigaie de arama; si-i dadea foc lui Noroc pe la spate, pana se inrosea si tigaia si el. Popii lui purtau in maini niste securi mari, ascutite.
Ce jertfa primea Noroc ? Numai copii sugari de la mamele lor. Veneau in satul tau, de unde esti tu. Trageau caruta lui Noroc cu tigaia rosie, infierbantata si strigau, batand din palme : " Cine vrea sa aiba noroc, sa aduca jertfa lui Noroc ! Cine vrea sa aiba noroc, sa aduca jertfa lui Noroc !..." Auzi nebunele de femei, ziceau una alteia : " Cumatra iti dai copilul ? " " Il dau, ca sa am noroc ! "
Lua muierea copilul de la tata, il dadea in mana slujitorului idolesc, il taia bucati si il punea in tigaia lui Noroc sa se friga. Pana la 40-50 de copii punea odata in tigaia aceea. Mirosea in urma lui numai a friptura de copii proaspeti.
Asa a secerat dracul Noroc milioane de copii. S-au dus mamele lor in fundul iadului ! Acolo stau in vecii vecilor ca au dat jertfa lui Noroc. http://www.sfaturiortodoxe.ro/_noroc.htm
Intra pe link si ai sa gasesti mai multe detalii interesante.
In realitate deci, toate acestea sunt cu mult mai profunde, cand, de fapt, totul se petrece si nu se intampla, insa nu in sens predestinationist. Caci daca ar fi asa, pe unii dintre noi Dumnezeu i-ar fi predestinat pentru rai, iar pe altii la iad, indiferent de faptele lor, ceea ce este fals. E vorba aici deci de prestiinta  lui Dumnezeu, Cel ce este in afara timpului, pe care, de altfel, l-a si creat, El prestiind totul in virtutea vesniciei Sale. Cu alte cuvinte, raul exista in lume nu pentru ca asa a vrut Dumnezeu, ci, tocmai, pentru ca asa a ingaduit Dumnezeu, omul fiind liber, libertate pe care a primit-o in dar de la Creatorul sau si pe care Acesta o respecta. 
In consecinta, omul poarta raspunderea faptelor lui si, din pacate, lumea, in forma sa prezenta, este tocmai expresia faptelor sale, si, mai exact, a neputintei sale.


From: Dorel Coroama <ce_dores@yahoo.ro>
To:
Sent: Sunday, December 18, 2011 5:16 PM
Subject: Redirecţionat: Conversation with Dorel Coroama

hasureaza lincul.clic dreata<go to..>
 
 <DORES>
----- Mesaj redirecţionat -----
De la: Dorel Coroama <dorel.coroama@facebook.com>
Către: Dorel Coroama <ce_dores@yahoo.ro>
Trimis: Duminică, 18 Decembrie 2011 5:51:47
Subiect: Conversation with Dorel Coroama

NOROCUL DE IMPRUMUT

http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_27169/Norocul-nu-ti-se-da-Doar-ti-se-imprumuta.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu